Čistilna akcija 2022: Očistimo naše mesto Ptuj

Čistilna akcija 2022: Očistimo naše mesto Ptuj

Mestna občina Ptuj organizira v soboto 26. marca 2022 čistilno akcijo, s pričetkom ob 9. uri. Želimo, da bi se zbralo čim več prostovoljcev, ki bi na ta dan v naši okolici počistili komunalne odpadke, ki ležijo ob cestah, ulicah, pohodniških in sprehajalnih poteh, v okolici šol in vrtcev ter divjih odlagališčih. Čistilna akcija bo potekala na enak način kakor vsako leto do sedaj.

Zbirno mesto za sodelujoče v Četrtni skupnosti Jezero bo pred domom krajanov Budina-Brstje. Sodelujoči v akciji bodo s strani koordinatorja dobili vrečke in rokavice. Sodelujoči naj na akcijo pridejo v primerni obleki in obutvi.

Čistilna akcija je hkrati tudi odlična priložnost za druženje in zabavo in dober občutek, da naredimo veliko dobrega za sebe in za naravo. Po zaključku akcije med 12. in 13. uro bo kot nagrada in zahvala za vse sodelujoče poskrbljeno za okrepčilno hrano in pijačo.

V Četrtni skupnosti Jezero bomo predvidoma očistili kanal meteornih vod, ki poteka ob betonarni kuhar preko polja do Rogoznice in Puhovo ulico do Rance.

Vljudno vabljeni.

Črtomir Rosić, predsednik Četrtne skupnosti Jezero