Čistilna akcija 2021: Očistimo naše mesto Ptuj

Čistilna akcija 2021: Očistimo naše mesto Ptuj

Mestna občina Ptuj organizira v soboto 17. aprila 2021 čistilno akcijo, s pričetkom ob 9. uri. Čistilna akcija bo potekala v okviru vseslovenske prostovoljske akcije »12. dan za spremembe«, pod sloganom »Premagajmo osamljenost«, ki poteka v sklopu Združenja za promocijo prostovoljstva slovenske filantropije.

Želimo, da bi se zbralo čim več prostovoljcev, ki bi na ta dan v naši okolici počistili komunalne odpadke, ki ležijo ob cestah, ulicah, pohodniških in sprehajalnih poteh, v okolici šol in vrtcev ter divjih odlagališčih. Čistilna akcija bo potekala na enak način kakor vsako leto do sedaj.

Zbirno mesto za sodelujoče v Četrtni skupnosti Jezero bo pred domom krajanov Budina-Brstje, kjer bo po zaključku akcije med 12. in 13. uro kot nagrada in zahvala za vse sodelujoče tudi poskrbljeno za okrepčilno hrano in pijačo. Sodelujoči v akciji bodo s strani koordinatorja dobili vrečke in rokavice. Sodelujoči naj na akcijo pridejo v primerni obleki in obutvi.

V Četrtni skupnosti Jezero bomo predvidoma očistili kanal meteornih vod, ki poteka ob betonarni kuhar preko polja do Rogoznice in Puhovo ulico do Rance.

Vljudno vabljeni.

Črtomir Rosić, predsednik Četrtne skupnosti Jezero